×

Paziņojums

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Vigru_klosteris_Augustova_Lublina_Belostoka

Autobusu ceļojumi kolektīviem

Autobusu ceļojumi skolēniem

Vigru klosteris – Augustovas kanāls – krāšņā Ļubļina – renesanses pērle Zamosca – Belostoka un Braņicku pils

Polija Nr 10Ceļojuma ilgums - 3 dienas/ 2 naktis

Grupas ( 40 + 2 ) pasūtīts brauciens

Cena no 000.00 EUR personai

Grupas organizētājiem autobuss, viesnīca un ieejas biļetes – bez maksas!

Ja grupā cits cilvēku skaits, cenu lūdzu jautāt!

 

1.diena – Rīga – Lietuva – Polija: Vigru klosteris – Augustova – Ļubļina

6.00 izbraucam no Rīgas

Ceļš pa Latviju un Lietuvu

Apstāšanās uz Lietuvas – Polijas robežas

Izbraucam uz Vigru nacionālo dabas parku

Apmeklēsim Vigru klosteri. Kamaldulu klostera komplekss atrodas uz Vigru pussalas un ir vērtīgākais arhitektūras piemineklis Suvalkijas reģionā. Mūki - kamalduli (kamenduli) šeit ieradās 1667.gadā un  pusgadsimta laikā uzcēla klosteri, kurš kļuva par vienu no lielākajiem un bagātākajiem Polijā. Kompleksā, cita starpā, ir šveicara māja, vārti uz augšējo un apakšējo terasi, celles, Karaliskais nams, Bīskapa pils, bijusī ēdamzāle un tornis ar pulksteni. Pagrieziena punkts klostera vēsturē bija pāvesta Jāņa Pāvila II vizīte 1999.gadā. Varēsiet uzkāpt zvanu tornī, no kura paveras skats uz ezeru un visu pussalu.

Tālāk ceļš ved uz Augustovu

Augustova pirmo reizi rakstos minēta 1496.gadā, bet pilsētas tiesības 1557.gadā tai piešķīra Sigismunds II Augusts, no kura arī pilsētas nosaukums. Līdz Ļubļinas ūnijai 1596.gadā pilsēta ietilpa Lietuvas lielkņazistē, bet vēlāk - Polijā. 1970.gadā Augustova tika oficiāli atzīta par kūrortpilsētu. Cilvēki šeit ierodas, lai baudītu Mazūrijas ezeru skaisto dabu un Augustovas kanālu. Augustova lepojas ar 19.gadsimta tehnikas brīnumu – Augustovas kanālu. Kanāla kopējais garums ir 101,2 km. Šajā posmā ir uzceltas 18 slūžas - 14 no tām atrodas Polijas pusē, 1 pierobežā un 3 Baltkrievijā. Ūdens līmeņa starpība atsevišķos baseinos ir no 0,80 līdz 9,80 metriem.

Kruīzs pa Augustovas kanālu. No Augustovas ostas dodamies ceļojumā uz Rospudas ieleju. Maršruts: Augustovas osta - upe Neta - ezers Necko - ezers Rospuda - Augustovas osta.

Turpinām ceļojumu, baudot Polijas ainavas, uz Ļubļinas pilsētu

Ļubļina - sena pilsēta Polijā, Ļubļinas vojevodistes administratīvais centrs ar 340 tūkstošiem iedzīvotāju. Ļubļina vienmēr ir bijusi lielākā pilsēta Polijas austrumos, tā unikāla ar to, ka šeit saplūst poļu, ebreju, lietuviešu un baltkrievu kultūras, kas papildina viena otru.
Pirmā apdzīvotā vieta pie Ļubļinas radās 6.gadsimtā uz Čvarteka kalna. 10.gadsimtā tika uzcelta aizsardzības struktūra no koka, vēlāk - no akmens. 13.gadsimtā pilsētu vispirms nopostīja mongoļi-tatāri, bet pēc tam to atkal izpostīja lietuvieši. 15.gadsimta otrajā pusē Kazimira Jagello laikā pilsēta kļuva par jaunizveidotās Ļubļinas vojevodistes galvaspilsētu. Ļubļina - pilsēta, kurā radās viena no visspēcīgākajām 16.gadsimta valstīm un tika noslēgta Ļubļinas ūnija – savienība starp Polijas karalisti un Lietuvas lielkņazisti, kas lika pamatus federālai valstij, kas pazīstama kā Žečpospoļita.
Mūsdienās Ļubļina ir zinātnes un kultūras centrs, kā arī jautra un dinamiska studentu pilsēta. Pilsētas centrā ir daudz kafejnīcu un bāru - vietas izklaidei un diskusijām. Vecpilsēta - viena no skaistākajām vietām, kur veiksmīgi apvienojas un mijiedarbojas dažādi arhitektūras stili. Vecpilsētā, vienā no retajām pilsētām Polijā, ir saglabājušies vairāk nekā 70% oriģinālo ēku.

Vēlu vakarā ierodamies viesnīcā Ļubļinas apkārtnē

 

2.diena – Ļubļina: vecpilsēta un Ļubļinas pils – Zamosca – Ļubļina

Brokastis viesnīcā

Dodamies uz Ļubļinu

Apmeklējam Ļubļinas pili - bijušo karaļa pili, cietoksni un Ļubļinas galveno simbolu.
Kalnā, kur tagad atrodas Ļubļinas pils, kņaza Kazimira II Taisnīgā valdīšanas laikā 12.gadsimtā tika uzcelta pirmā aizsardzības nocietinājums. 13.gadsimta beigās tika piebūvēts pirmais ķieģeļu tornis. Karaļa Kazimira Lielā valdīšanas laikā apkārt pilij uzbūvēja nocietinātu sienu. 1520.gadā Polijas karalis Sigismunds I Vecais uzsāka pils rekonstrukciju majestātiskās renesanses stilā. 1569.gadā pilī tika parakstīta Ļubļinas ūnija. Pilij un pilsētai 15. un 16.gadsimts bija zelta periods. 1671.gadā pils paplašinājās, piebūvēja divas papildus ēkas, stūra torni un pagrabus. Karu laikos 17. – 18.gadsimtā pils tika daļēji iznīcināta. 1826.gadā pēc Staņislava Stašica iniciatīvas iznīcinātās pils vietā tika uzbūvēts cietums. Tas tika izmantots politisko noziedznieku ieslodzīšanai 128 gadus - līdz pat 1954.gadam.
Ļubļinas pils ir pārcietusi vairākus postījumus, taču šodien tas ir viens no galvenajiem Ļubļinas simboliem. Pils joprojām, kā savulaik maza pilsēta, atrodas uz kalna un piesaista daudzus tūristus. Vispirms, uzmanību piesaista augsts, apaļš, aizsardzības tornis – saukts "dondžons" (donjon). Pils tornis, 13.gadsimta romānikas mākslas piemineklis, ir vecākā ēka Ļubļinā. Torņa augšā ir skatu laukums, no kura paveras skaists skats uz vecpilsētu.
Vēl viens sens piemineklis ir Svētās Trīsvienības kapela. Kapela tika uzcēlta 14.gadsimta vidū karaļa Kazimira Lielā valdīšanas laikā. Vēlāk, pēc karaļa Vladislava Jagello iniciatīvas, kapelas iekšpusē tika uzgleznoti nenovērtējami bizantiešu-senkrievu sienas gleznojumi. Fresku gleznošana tika pabeigta 1418.gada 10.augustā un šis fakts iemūžināts kirilicā uz dāvanu plāksnes arkā, kas atdala presbitēriju no joma. Svētās Trīsvienības kapela ir viens no vērtīgākajiem viduslaiku mākslas pieminekļiem ne tikai Polijā, bet arī visā pasaulē.
Pašlaik pilī iekārtots Ļubļinas muzejs, kurā ir ļoti iespaidīga eksponātu kolekcija, kas sadalīta dažādās tēmās: arheoloģiskā kolekcija, militāri vēsturiskā kolekcija, bibliotēka, numismātikas kolekcija, etnogrāfiskie eksponāti, mākslas kolekcija. Mākslas kolekcijā īsts dārgakmens ir slavenā Jana Matejko glezna "Ļubļinas ūnija".

Vēlāk ekskursija pa pilsētas vēsturisko centru. Ekskursija pa Ļubļinas vēsturisko centru palīdzēs iztēloties viduslaiku pilsētas vēsturi, tās dzīvi un paražas. Vienā vietā var redzēt vairāku laikmetu pēdas.
No Pils kalna dosimies uz vecpilsētu un pastaigāsimies pa šaurajām ieliņām, kur viss ir piesātināts ar viduslaiku garu. Pastaigājamies pa Tirgus laukumu, kuru ieskauj bagātīgi rotātas savrupmājas, kas celtas Ļubļinas baroka stilā. Laukuma centrā redzēsim trīs stāvu ēku - bijušo Kroņa tiesu, vietējo augstmaņu augstāko tiesu. Apbrīnosim Pilsētas un Krakovas vārtus, 16.gadsimta aizsardzības sienu paliekas. Tieši pulksten 12.00 katru dienu virs Krakovas vārtiem vērās vaļā lodziņš, un pilsētas trompetists spēlēja heinalu (pareiza laika signālu) – un tas nemainās arī 21.gadsimtā! Redzēsim 13.gadsimta Sv. Erceņģeļa Miķeļa baznīcas drupas. 19.gadsimta vidū baznīcas stāvoklis bija kritisks, un tā jebkurā brīdī varēja sabrukt. Tāpēc pilsētas galva lika nojaukt bīstamo ēku. Kopš tā laika Ļubļinas iedzīvotāji godā šo vietu. Viņi izveidoja šeit laukumu ar gotiskā stila dievnama pamatiem un tā pirmatnējo maketu. Aplūkosim 1253.gadā dibināto Dominikāņu klosteri, kas ir lielākais reliģiskais ansamblis Ļubļinā. Apmeklēsim Sv. Jāņa Kristītāja un Sv. Jāņa Evaņģēlista katedrāli - 16.gadsimta baroka arhitektūras pērli. Blakus apskatīsim 64 metrus augsto 17.gadsimta Trinitarskas torni. Dosimies pastaigā pa aktīvāko iepirkšanās ielu - Krakovas priekšpilsētu. Šeit 17. – 19.gadsimtos celtās ēkas izskatās respektablas, atrodas veikali, mājīgas kafejnīcas un restorāni, viesnīcas, nakts klubi un pilsētas iestādes.

Tālāk ceļš ved uz Zamoscu

Ekskursija pa Zamoscas pilsētas vēsturisko centru. Pilsēta atrodas Ļubļinas provincē, dzīvo 67 tūkstoši iedzīvotāju. Pilsētu 1580.gadā dibināja Polijas - Lietuvas ūnijas hetmanis Jans Zamoiskis. Šodien Zamosca - unikāls pasaules mēroga arhitektūras ansamblis. Pilsētu dēvē arī par "Renesanses pērli", jo šeit koncentrēti neparasta skaistuma un lielas vēsturiskas vērtības darbi. Kopš 1992.gada pilsētas renesanses centrs iekļauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Pilsētas sirds ir Tirgus laukums, ko ieskauj senas akmens mājas ar nepārtrauktām armēņu tirgotāju ēkām un bagātīgu interjeru. Uz laukuma atrodas 16.gadsimta rātsnams ar augstu renesanses laika torni. Netālu atrodas Zamoscas pils, celta 1579. - 1586.gados, un 16.gadsimta beigu Kristus augšāmcelšanās un Sv. apustuļa Toma katedrāle. Renesanses stilā celtā katedrāle tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām celtnēm Polijā. Vienā no katedrāles kapelām atrodas hetmaņa Jana Zamoiska pelni. Netālu ir arsenāla ēka, kuras sienās 16. gadsimtā bija militārā noliktava, bet tagad - seno ieroču muzejs. Spēcīgu cietokšņa sienu vietā tika izbūvēts pilsētas parks, tomēr vecpilsētā ir saglabājušies daži nocietinājuma fragmenti: augstie vaļņi un lauka nocietinājumi.

Pēc tam atgriežamies Ļubļinā

Brīvais laiks

Vakarā atgriežamies viesnīcā

 

3.diena – Ļubļina – Belostoka un Braņicku pils – Lietuva – Rīga

Brokastis viesnīcā

Ceļojumu turpinām uz Belostoku

Belostoka ir Podlases vojevodistes administratīvais centrs un lielākā pilsēta reģionā, kurā dzīvo 295 tūkstoši iedzīvotāju. Viduslaikos zemes, kurā atrodas Belostoka, piederēja Mazovijas valdniekiem un Vācu ordenim. No 14.gadsimta zeme bija Lietuvas lielkņazistes sastāvā. Leģenda vēsta, ka pilsētu 1320.gadā dibināja Lietuvas dižkunigaitis Ģedimins. Pieminot to, līdz pat 1991.gadam baznīcas lietās pilsēta bija pakļauta Viļņai. Šodien šis reģions ir pazīstams kā "zaļās plaušas" Polijas ziemeļaustrumos. Belostokas ievērojamākie vēstures objekti piesaista tūristus no daudzām valstīm, kā arī pilsēta var lepoties ar savu kultūras bagātību un tirgus dzīvi.

Apmeklēsim Braņicku pili Belostokā, kas ir viena no skaistākajām baroka arhitektūras celtnēm šajā Eiropas daļā. Interjeri veidoti grezni un izsmalcināti, tāpēc pili dēvē par "Polijas Versaļu". Braņicku pils - kroņa hetmaņa Jana Klemensa Braņicka rezidence Belostokā, celta 18.gadsimta vidū baroka stilā kā "Podlases Versaļa". Ainavu parkā ir saglabājies viesu paviljons, militārā noliktava, oranžērija un citas ēkas. Pateicoties tam, ka tika uzcelta Braņicku pils, Belostoka panāca, ka tai tika piešķirts pilsētas statuss. Pašlaik pilī atrodas medicīnas institūts.

Pēc tam dodamies iepirkties uz lielveikalu "Auchan", kura pirmsākumi meklējami Francijā. Par pirkumiem varēsiet ietaupīt līdz pat 50%. Un cenas visus patīkami pārsteigs!

Vēlāk ceļš ved uz Rīgu

Apstāšanās uz Polijas - Lietuvas robežas

Ceļš pa Lietuvu un Latviju

Vēlu vakarā atgriežamies Rīgā

 

Ceļojuma cenā iekļauts:
* viena vieta tūrisma klases autobusā
* 2 naktis ** vai *** viesnīcā
* grupas vadītāja pakalpojumi

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
* ceļojuma apdrošināšana
* ēdināšana

* ekskursija ar vietējo gidu pa Zamoscas pilsētas vēsturisko centru - 5.00 EUR personai

* ekskursija ar vietējo gidu pa Ļubļinas vēsturisko centru - 7.00 EUR personai

* ieejas biļetes:

Vigru klosteris - pieaugušajiem 8 PLN, bērniem 4 PLN. Grupas biļete - pieaugušajiem 6 PLN

Kruīzs pa Augustovas kanālu - pieaugušajiem 30 PLN, bērniem no 7 līdz 10 gadiem 20 PLN

Ļubļinas pils:
biļetē iekļauts visa pils kompleksa apmeklējums: Ļubļinas muzejs, Svētās Trīsvienības kapela un lapidārijs, tornis ar panorāmas terasi un pastāvīgās izstādes - pieaugušajiem 30 PLN, bērniem 23 PLN

Braņicku pils:
tūristu maršruts: Belostokas medicīnas universitātes medicīnas vēstures un farmācijas muzejs un pils parādes telpas - pieaugušajiem 12 PLN, bērniem 6 PLN

 

Svarīgi! Līdzi jābūt pasei vai ID kartei!

Valūtas kurss 1 EUR = ~ 4.40 PLN

 

{gallery}Vigru_klosteris_Augustova_Lublina_Belostoka{/gallery}

 

Vigru klosteris Augustova Lublina Zamosca Belostoka 1