×

Brīdinājums

JFolder: :files: Izvēlētais ceļš nav mape. Ceļš: /mnt/hdd2/www/vhosts/santur.com.lv/httpdocs/images/Sanktpeterburga_2

×

Paziņojums

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Sanktpeterburga_2

Autobusu ceļojumi kolektīviem

Autobusu ceļojumi skolēniem

Sanktpēterburga–Krievijas pērle: Kreiseris "Aurora" – Valsts Ermitāža un Pētera un Pāvila cietoksnis

Sanktpeterburgas gerbonis

Ceļojuma ilgums - 3 dienas/ 2 naktis

Grupas ( 40 + 3 ) pasūtīts brauciens

Cena no 000.00 EUR skolēnam

Skolotājiem autobuss, viesnīca un ieejas biļetes – bez maksas!

Ja grupā cits skolēnu skaits, cenu lūdzu jautāt!

Bezmaksas elektroniskā vīza uz Sanktpēterburgu !..

 

1.diena – Rīga – Latvija – Igaunija – Krievija: Sanktpēterburga

5.00 izbraucam no skolas

Ceļš pa Latviju un Igauniju

Pa ceļam neliela apstāšanās

Ierodamies Narvā

Apstāšanās uz Igaunijas – Krievijas robežas

Ceļojumu turpinām uz Sanktpēterburgu

Sanktpēterburga ir otra lielākā Krievijas pilsēta, kurā dzīvo aptuveni 5,4 miljoni cilvēku. Pilsēta atrodas valsts ziemeļrietumos, Somu līča piekrastē un Ņevas upes grīvā. Sanktpēterburga ir federālas nozīmes pilsēta, Ziemeļrietumu federālā apgabala un Ļeņingradas apgabala administratīvais centrs. Mūsdienās tā ir viena no skaistākajām pilsētām ne tikai Krievijā, bet arī pasaulē, un bieži tiek dēvēta par "Ziemeļu Venēciju".
Ir grūti noticēt, ka kādreiz Sanktpēterburgas vietā bija nepārtraukti purvi. Pilsētu 1703.gada 16.maijā dibināja Krievijas cars Pēteris I, kad, pēc uzvaras pār zviedriem, viņš nolēma Zaķa salā uzbūvēt Pētera un Pāvila cietoksni. Pats pirmais pilsētas nosaukums ir Sankt-Piter-Burch. Tajā iemūžināts cara un apustuļa Pētera vārds. 1712.gadā uz Sanktpēterburgu pārcēlās Senāts, un pilsēta kļuva par Krievijas caristes galvaspilsētu.
Pirmais pasaules karš lielā mērā ietekmēja Sanktpēterburgas likteni. 1914.gada augustā, ņemot vērā pretvācu noskaņojumu, ar Nikolaja II rīkojumu pilsēta tika pārdēvēta par Petrogradu. 1917.gada 7.novembrī, Oktobra sociālistiskās revolūcijas laikā vara pilsētā nonāca boļševiku rokās, un tika izveidota Krievijas Padomju Republika ar galvaspilsētu Petrogradu. Pilsoņu kara laikā, pateicoties frontes un Vācu armijas tuvumam, V.I.Ļeņina valdība pārcēlās uz Maskavu, un 1918.gada 5.martā pilsēta zaudēja galvaspilsētas statusu. 1924.gada 26.janvārī pēc V.I.Ļeņina nāves, pamatojoties uz Petrogradas padomes lūgumu, II PSRS Vissavienības padomju kongresā Petrogradu pārdēvēja par Ļeņingradu.
Ļeņingradiešu varonība un izturība izpaudās Lielā Tēvijas kara laikā no 1941. līdz 1944.gadam. 1941.gada 8.septembrī iebrucējs sasniedza Lādogas ezeru, sagrāba Šliselburgu, pārņēma kontroli pār Ņevas izteku, bloķējot Ļeņingradu no sauszemes. Šī diena tiek uzskatīta par pilsētas aplenkuma sākumu, kuru veica nacistiskās Vācijas karaspēks no dienvidiem un Somijas karaspēks no ziemeļiem puses. Gandrīz 900 dienas un naktis pilnīgā blokādē iedzīvotāji ne tikai turēja pilsētu, bet arī sniedza milzīgu palīdzību frontē. Saskaņā ar dažādiem avotiem, blokādes gados gāja bojā no 600 tūkstošiem līdz 1,5 miljoniem cilvēku. 1943.gada 18.janvārī aplenkuma gredzens tika pārrauts, bet tikai 1944.gada 27.janvārī blokāde bija pilnībā pārtraukta. Pēc tās beigšanās Ļeņingradā bija palikuši tikai 560 tūkstoši iedzīvotāju. 1945.gada 1.maijā Ļeņingrada tika pasludināta par varoņpilsētu. Tūlīt pēc kara sākās pilsētas atjaunošana. 1945.gada septembrī sākās mācību gads un tika atklāta koncertsezona Filharmonijas Lielajā zālē.
Pēc Padomju Savienības sabrukuma 1991.gadā pilsēta atkal mainīja nosaukumu. Iedzīvotāji referendumā nolēma, ka tā jāsauc tā, kā gribēja Pēteris I - par Sanktpēterburgu. Ar šo nosaukumu pazīstam joprojām. Viss vēsturiskais Sanktpēterburgas centrs ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā.

Iekārtojamies viesnīcā

Pēc tam, ekskursija ar autobusu "Lielās pilsētas portrets". Apskatīsiet Sanktpēterburgas, vairāk nekā divus gadsimtus bijušās Krievijas impērijas galvaspilsētas, galvenos apskates objektus. Ekskursijas laikā iepazīsieties ar pasaulslavenajiem arhitektūras ansambļiem, apskatīsiet vēstures un kultūras pieminekļus, galvenos svinīgos laukumus un krastmalas.
Gids pastāstīs par galvenajiem vēsturiskajiem notikumiem, kas notika Sanktpēterburgā-Petrogradā-Ļeņingradā un lielā mērā noteica Krievijas likteni trīs gadsimtu garumā.
Ievērojamākās vietas: Vasiļjevas salas strēle (Ņevas panorāma, Pētera un Pāvila cietoksnis, biržas ēka), "Puškina māja", Universitātes galvenā ēka, Zinātņu akadēmijas ēka, Kunstkamera, Admiralitātes krastmala, Senāta laukums, Īzaka laukums, Admiralitātei klāt piegulošās ielas, Pils krastmala, Pils laukums, Koņušņaja laukums, Smoļnijs, kreiseris "Aurora".

Nakts viesnīcā

 

2.diena – Sanktpēterburga: Kreiseris "Aurora" un Valsts Ermitāža

Brokastis viesnīcā

Ekskursija kājām pa Ņevas prospektu. Ejot pa Ņevas prospektu, uzzināsiet, kā veidojās Sanktpēterburgas galvenā iela, kā prospekts ir mainījies laika gaitā. Jūsu acu priekšā atvērsies trīs laukumu ansambļi. Vosstanija laukumu sauc par pilsētas otriem vārtiem, Ostrovska laukums ir viens no slavenajiem Krievijā izveidotajiem arhitektūras ansambļiem. Kazaņas laukumu veido grandioza Sanktpēterburgas galvenās katedrāles kolonāde.
Ņevas prospekta pirmsākumi ir 18.gadsimta sākumā, Pētera I laikā. Pamazām parasts meža izcirtums, kas savienoja Admiralitātes kuģu būvētavu ar Aleksandra Ņevska klosteri, pārvērtās par galveno Sanktpēterburgas maģistrāli, bet 19.gadsimta vidū jau bija ziemeļu galvaspilsētas biznesa un kultūras centrs.
Redzēsiet: Sākumā - Admiralitāte. Tālāk upes Moika krastmala, Volfa un Beranže konditoreja, Čičerina nams, Stroganova pils, luterāņu Sv. Pētera baznīca, Kazaņas laukums, Kazaņas katedrāle, Grāmatu nams, Engelharta nams, Kazaņas tilts, tirdzniecības centrs "Gostinnij Dvor", Armēņu baznīca, Sv. Katrīnas baznīca, Pilsētas dome , Pasāža, Ostrovska laukums, Publiskā bibliotēka, Aleksandrinska teātris, piemineklis Katrīnai II, Jelisejeva veikals, Fontankas upes krastmala, Aņičkova pils, Aņičkova tilts, Beloseļsku-Belozersku savrupmāja, Vosstanija laukums, Maskavas stacija.

Pēc tam apmeklēsim Petrogradskajas krastmalā pietauvoto kreiseri "Aurora" - leģendāro kara kuģi, vienu no ziemeļu galvaspilsētas simboliem. "Aurora" - Baltijas flotes "Diana" klases 1. ranga kreiseris 1897.gadā tika nolaists ūdenī "Jaunās Admiralitātes" kuģu būvētavā un 1903.gada jūlijā papildināja Krievijas kara floti. Tas ir nosaukts par godu buru fregatei "Aurorai", kas kļuva slavena Krimas kara laikā aizstāvot Petropavlovsku-Kamčatsku.
Krievijas - Japānas kara laikā Klusā okeāna 2. eskadras sastāvā kreiseris saņēma kaujas kristības Cusimas kaujā 1905.gada 14. un 15.maijā. Kreiseris piedalījās arī cīņās Pirmajā pasaules karā. Tukšais "Auroras" šāviens bija signāls sākt uzbrukumu Ziemas pilij un kreiseris kļuva par vienu no galvenajiem Oktobra revolūcijas simboliem. Sākoties Otrajam pasaules karam, kreiseris "Aurora" un tā apkalpe aizstāvēja Ļeņingradu.
1948.gadā kreiseris tika pietauvots Petrogradskajas krastmalā un līdz 1956.gadam tika izmantots kā Ļeņingradas Nahimova jūrskolas mācību bāze. 1956.gadā uz kreisera "Aurora" tika atvērts Kuģniecības muzejs kā Centrālā Jūras muzeja filiāle. 2014.gada 21.septembrī kuģis-muzejs devās uz Kronštates jūras rūpnīcas doku, lai veiktu plānveida remontu. 2016.gada 16.jūlijā kreiseris atgriezās savā mūžīgajā piestātnē. Remonta laikā tika atjaunotas kuģa konstrukcijas un modernizētas tā apsardzes un ugunsdzēsības sistēmas. Muzeja ekspozīcija, kas atrodas uz kreisera klāja, stāsta par 1917.gada oktobra notikumiem, par visu Krievijas flotes vēsturi un par "Auroras" vietu 20.gadsimta lielākajos un traģiskākajos notikumos.

Tālāk dodamies uz Sanktpēterburgas pērli - Valsts Ermitāžu

Apmeklēsiet Ermitāžas galveno muzeju kompleksu. Valsts Ermitāža (līdz 1917.gadam - Imperatora Ermitāža) ir viena no lielākajām pasaulē mākslas krātuvēm, kuras kolekcijas veidojās 18. - 19.gadsimtā. 1764.gadā dibinātais muzejs ir lielākais pasaulē pēc izstādīto eksponātu skaita.
Galvenajā muzeja kompleksā ietilpst savstarpēji savienotas ēkas: Ziemas pils, Mazā Ermitāža, Lielā (Vecā) Ermitāža, Jaunā Ermitāža un Ermitāžas teātris. Publiski pieejamas 365 istabas, kurās ir vairāk nekā 2 miljoni 700 tūkstoši eksponātu: 600 tūkstoši arheoloģisko atradumu, 15 tūkstoši gleznu no meistariem no visas pasaules, vairāk nekā miljons medaļu un monētu un daudz kas cits. Muzeja kompleksā ietilpst arī Ģenerālštāba ēka, Imperatora porcelāna fabrikas muzejs, restaurācijas un uzglabāšanas centrs un Menšikova pils.

Nakts viesnīcā

 

3.diena – Sanktpēterburga: Pētera un Pāvila cietoksnis – Igaunija – Latvija – Rīga

Brokastis viesnīcā

Dodamies uz vietu, kur dzimusi Pēterburga - uz Zaķu salu (Заячий остров), Pētera un Pāvila cietoksni

Ekskursija pa Pētera un Pāvila cietoksni - senāko pilsētas arhitektūras pieminekli. Cietoksni 1703.gadā dibināja Pēteris I. Tieši 1703.gada 27.maijs tiek uzskatīts par Sanktpēterburgas dzimšanas datumu, kaut sākotnēji pilsētas izveide nebija plānota. Pētera un Pāvila cietoksnis saskaņā ar Krievijas impērijas cietokšņu klasifikāciju ir I klases cietoksnis, pilsētas vēsturiskais kodols. Cietokšņa oficiālais nosaukums ir Sanktpēterburgas cietoksnis, 1914. - 1917.gados - Petrogradas cietoksnis.
Pētera un Pāvila cietoksnis ir unikāls 18. - 20.gadsimta vēstures, arhitektūras un nocietinājumu mākslas piemineklis. Cietokšņa teritorijā atrodas Sanktpēterburgas Valsts vēstures muzeja galvenais izstāžu komplekss. Cietokšņa teritorijā atrodas: Uzvaras vārti, Trubecka bastiona cietums, Ņevas vārti, Komendanta piestātne, Pētera un Pāvila katedrāle, Krievijas valdnieku kapa vietas, Komendanta nams, kapsēta, piemineklis Pēterim I, virsnieku apsardzes nams, artilērijas noliktava, Artilērijas, inženieru un sakaru karaspēka militāri-vēsturiskais muzejs, obelisks dekabristu nāvessoda izpildes vietā, pludmale, kā arī bastioni, vaļņi un ravelīni.
Pētera un Pāvila cietoksnis visā savā pastāvēšanas vēsturē nekad nav izmantots militāriem mērķiem. No 18.gadsimta pirmās ceturtdaļas līdz 20.gadu sākumam tas kalpoja kā cietums. Kopš 1924.gada šeit ir muzejs.

Pēc tam izbraucam uz Rīgu

Ceļš pa Krieviju

Apstāšanās uz Krievijas – Igaunijas robežas

Ceļš pa Igauniju un Latviju

Pa ceļam neliela apstāšanās

Vēlu vakarā ierodamies Rīgā

 

Ceļojuma cenā iekļauts:
* viena vieta tūrisma klases autobusā
* 2 naktis ** vai *** viesnīcā ar brokastīm
* grupas vadītāja - gida pakalpojumi

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
* ceļojuma apdrošināšana
* ēdināšana

* ekskursija ar autobusu "Lielās pilsētas portrets" ar vietējo gidu - 8.00 EUR skolēnam

* ekskursija kājām pa Ņevas prospektu ar vietējo gidu - 8.00 EUR skolēnam

* ieejas biļetes:

Kreiseris "Aurora" - pieaugušajiem 600 RUB, skolēniem 400 RUB

Valsts Ermitāžas Galvenais muzeju komplekss – pieaugušajiem 500 RUB, bērniem līdz 18 gadiem ieeja bez maksas. Audio gids krievu valodā 350 RUB, jebkurā citā valodā 500 RUB

Pētera un Pāvila cietoksnis:
Ieeja cietoksnī - bezmaksas
Ekskursija pa cietoksni ar vietējo gidu - 5.00 EUR personai
Kompleksā biļete objektu apmeklēšanai cietoksnī - 750 RUB apmeklētājam
Biļetē iekļauts:
1. Pētera un Pāvila katedrāle un Krievijas valdnieku kapa vietas
2. Trubecka bastiona cietums
3. Kosmonautikas un raķešu tehnikas muzejs
4. Ekspozīcija "Vēsture Sanktpēterburga-Petrograda. 1703-1918"
5. Ekspozīcija "Pētera un Pāvila cietokšņa vēsture"
6. Ekspozīcija "Zinātnes un tehnikas muzejs"
7. Ekspozīcija "Arhitektūras keramikas muzejs
8. Ekspozīcija "Mūsdienu modernā pasaule"
Biļete dod arī tiesības bez maksas apmeklēt pagaidu izstādes cietokšņa teritorijā

 

Svarīgi! Bezmaksas elektroniskās vīzas uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu noformēšana – 10.00 EUR personai

Svarīgi! Braucienam ir nepieciešama Latvijas Republikas pase, kas derīga vismaz sešus mēnešus pēc brauciena beigām

Svarīgi! Tūrisma nodoklis par izmitināšanu Sanktpēterburgā tiek maksāts viesnīcā - 100 RUB diennaktī

Valūtas kurss 1EUR - ~ 70 RUB

 

{gallery}Sanktpeterburga_2{/gallery}

 

Sanktpeterburga