Autobusu ceļojumi kolektīviem

Autobusu ceļojumi skolēniem

Pērnava-"Igaunijas vasaras galvaspilsēta" – kruīzs Tallina-Stokholma-Tallina, aizraujošs jūras ceļojums visam kolektīvam!.. – Tallinas vecpilsēta-burvīgs viduslaiku ielu un torņu apvienojums

Kruizs

 Kruīza ilgums - 3 dienas/ 2 naktis

 Grupas ( 40 + 2 ) pasūtīts kruīzs

 Cena no 159.00 EUR personai

 Grupas organizētājiem autobuss, kruīzs un ekskursijas – bez maksas!

Ja grupā ir cits cilvēku skaits, cenu lūdzu jautāt!

 

1. diena  Rīga  Pērnava – Tallina – Stokholma

7.30 izbraucam no Rīgas

Ceļš pa Latviju un Igauniju

Pa ceļam kafijas pauze

Ierodamies Pērnavā - "Igaunijas vasaras galvaspilsētā"

Ekskursija kājām pa pilsētas vēsturisko centru. Pērnava ir ostas pilsēta, kas atrodas Pērnavas līča krastā pie Pērnavas upes ietekas līcī. Pilsētā dzīvo aptuveni 41 220 iedzīvotāju. Pērnava ir Igaunijas galvenais kūrorts Baltijas jūras piekrastē un kopš 1996. gada ir "Igaunijas vasaras galvaspilsēta".
Pilsēta tika dibināta 1251. gadā, kad Leales bīskaps no iepriekšējās rezidences Lihulā pārcēlās uz galveno pili (latīņu: Perona) Pērnavas upes labajā krastā. Tajā pašā gadā Perona saņēma pilsētas tiesības. Bet jau 1263. gadā Peronu nopostīja žemaišu karavadonis Tranaitis. Iepretī tai 1265. gadā Livonijas ordenis upes kreisajā krastā sāka Embekes ordeņa pils celtniecību, ko vēlāk nodēvēja par Jauno Pērnavu. 1318. gadā Jaunajai Pērnavai piešķīra Rīgas pilsētas tiesības, tā kļuva par Hanzas savienības locekli un bija ļoti nozīmīga visai Livonijai kā neaizsalstoša jūras osta.
Pēc Livonijas kara 1558. - 1583. gados Pērnava nonāca Zviedrijas pakļautībā. 1600. - 1611. gados poļu-zviedru kara rezultātā pilsēta no 1609. gada marta līdz 1617. gada jūnijam atradās Polijas-Lietuvas Ūnijas pakļautībā un pēc tam atkal iekaroja Zviedrija.
Ziemeļu kara laikā 1710. gadā pilsēta nonāca Krievijas impērijas sastāvā un kļuva pazīstama kā Pernova. Nākamie 200 gadi pilsētas vēsturē bija mierīgi, Pernova kļuva par vienu no galvenajām Krievijas ostām Baltijas jūrā. Pernovas pārtapšana par kūrortpilsētu sākās 1837. gadā, kad šeit tika uzceltas pirmās dubļu vannas.
1919. gadā Igaunijas neatkarības laikā Pernovu pārdēvēja par Pērnavu. Pilsētā tika uzceltas villas, viesnīcas, atvērtas kafejnīcas, restorāni, kazino. 1937. gadā Pērnavā atpūtās aptuveni 7 tūkstoši cilvēku, no kuriem vairāk nekā 4 tūkstoši bija ārzemnieki.
1940. gada 20. jūnijā Pērnavā tika proklamēta padomju vara. Otrais pasaules karš pārtrauca kūrorta attīstību. Pēckara periodā kūrorts strauji attīstījās un tika atvērtas sanatorijas. Pērnavā ik gadu atpūtās desmitiem tūkstošu cilvēku no visiem PSRS reģioniem. Pilsētā bija īpaša sanatorija, kur padomju kosmonauti atpūtās un uzlaboja savu veselību.
Mūsdienās Pērnava ir pazīstama kā Igaunijas labākais kūrorts, ideāla vieta vasaras brīvdienām. Pērnava piesaista tūristus ar plašo smilšu pludmali, daudziem restorāniem, kokteiļbāriem, spa un mierīgu, relaksējošu gaisotni!..
Pērnavas galvenās apskates vietas - tās ir vietas, kas saistītas ar atpūtu un brīvo laiku. Pērnavā ir seši valsts aizsardzībā esoši parki, kurus rotā pieminekļi, skulptūras un strūklakas. Pilsētā ir divas piekrastes promenādes: viena iet gar jūras krastu netālu no pilsētas pludmales, otra - gar Pērnavas upi. Turklāt daudziem apskates objektiem ir liela vēsturiska nozīme un tie rotā pilsētu vairākus simtus gadu: 1797. gadā agrīnā klasicisma stilā celtā Rātsnama ēka. Sv. Elizabetes luterāņu baznīca, celta 1744. - 1747. gados baroka stilā. Sarkanais tornis - 15. gadsimta ēka, viduslaikos tika izmantota kā aizsardzības celtne un kā cietums. 1658. gadā celtā kādreizējā Pērnavas žēlastības nama ēka. 17. gadsimtā uzbūvētie Tallinas vārti - saglabājies zviedru kādreizējo nocietinājumu fragments. 1681. gadā celtā tirgotāja K. H. Mora māja. Rüütli gājēju iela - ar vēsturiskām ēkām, restorāniem, bāriem, kafejnīcām un veikaliem. Pērnavas Kūrzāle - lielākais krogs Igaunijā, uzcelts 1880. gadā. Pareizticīgo Sv. Katrīnas baznīca, celta 1764. - 1768. gados baroka stilā. 1834. gadā celtā Pērnavas pasta stacijas ēka jeb krogs "Postipoiss". 1911. gadā dibinātā teātra "Endla" ēka. 1905. gadā jūgendstila stilā uzceltā villa "Ammende". "Hedon SPA & Hotel" - vēsturiskā dūņu ārstniecības ēka, celta 1926. - 1927. gados. 1937. gadā celtā viesnīca "Rannahotell"- Igaunijas funkcionālisma šedevrs.

Brīvais laiks

Pēcpusdienā dodamies uz Tallinas pasažieru ostu

17.00 reģistrācija uz kuģi Baltic Queen

18.00 kuģis Baltic Queen no Tallinas pasažieru ostas dodas ceļā uz Stokholmu

Uz kuģa Baltic Queen sākas iecienītākais jūras ceļojums uz karalisko Stokholmu. Jūs gaida grandioza izklaides programma, gardi ēdieni restorānos, atspirdzinoši dzērieni bāros, lieliska atpūta pirtī, kā arī izdevīga iepirkšanās veikalos uz kuģa.
Šeit ir pieejams plašs izklaides un atpūtas iespēju klāsts katrai gaumei ar lieliskiem vakara šoviem, karaoke, dzīvo deju mūziku vietējo un starptautisko ansambļu izpildījumā, liriskām trubadūra melodijām, kā arī diskotēku. Piedalieties loterijā un laimējiet lieliskas balvas un Tallink dāvanu kartes!..

Nakšņošana ērtā 4-vietīgā kajītē

 

2. diena  Stokholma  Tallina

No 8.00 pēc vietējā (Zviedrijas) laika sāciet savu dienu ar bagātīgām un gardām brokastīm Zviedru galda restorānā Grande Buffet.

10.30 kuģis ierodas Stokholmā Värtahamnen piestātnēAicinām nokāpt no kuģa. Neaizmirstiet paņemt līdzi pasi/ ID karti, iekāpšanas karti un biļeti ekskursijai pa Stokholmu.

10.45 - 11.00 ostas ēkā ar eskalatoru nobrauciet stāvu zemāk un dodieties uz stāvlaukumu.
Ekskursijas autobusu varēsiet atpazīt pēc norādes logā: "Обзорная экскурсия по Стокгольму Tallink/Silja Line".

11.00 - Stokholmas apskates ekskursija. Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma ir viena no skaistākajām Skandināvijas pilsētām. Šī pilsēta ar 14 salām un 50 tiltiem bieži tiek saukta pa ziemeļu Venēciju!..
2 stundu ekskursijas laikā redzēsiet: vēstniecības rajonu un nozīmīgākos Stokholmas kvartālus, pilsētas centru, vecpilsētu un ievērojamas vietas Zviedrijas galvaspilsētā. Būs iespēja pavērot brīnišķīgo pilsētas panorāmu, kas paveras no Fjällgatan, un uzzināt daudz interesanta par karalisko Stokholmu un Zviedriju.
13.00 pastaiga pa vecpilsētu. Stokholmas vecpilsētā Gamla Stan apskatīsiet pilsētas šaurāko ieliņu Mårten Trotzigs un tādus vēstures pieminekļus kā Storkyrkan katedrāli, slaveno skulptūru Sv. Juris ar pūķi, muižniecības namu, kā arī Stokholmas pili - lielāko pili Eiropā.
14.00 ekskursijas noslēgums.
 
Brīvais laiks patsāvīgai Stokholmas iepazīšanai

17.00 pēc vietējā (Zviedrijas) laika pasažieriem jāatgriežas atpakaļ uz kuģa Baltic Queen. Pasažieri ir atbildīgi par savlaicīgu atgriešanos ostā.

17.30 kuģis Baltic Queen no Stokholmas Värtahamnen piestātnes atiet uz Tallinu

Pēc piedzīvojumiem bagātas dienas atpūtieties saunā un ieturiet vakariņas kādā no kuģa restorāniem. Vakara atpūtas un izklaides programma - dzīvā deju mūzika, diskotēka, karaoke un šova priekšnesumi - turpinās atceļā uz Tallinu!..

Nakšņošana ērtā 4-vietīgā kajītē

 

3. diena  Tallina – Rīga

No 8.00 sāciet savu dienu ar bagātīgām un gardām brokastīm Zviedru galda restorānā Grande Buffet

10.45 kuģis Baltic Queen ierodas Tallinas pasažieru ostā

Tallina - Igaunijas Republikas galvaspilsēta, lielākā pilsēta valstī ar aptuveni 453 800 iedzīvotājiem, liela pasažieru un kravas osta.
Pirmais koka nocietinājums Tompea kalnā tika uzcelts 11. gadsimtā. 1219. gadā Lindanises apmetni iekaroja Dānijas krustneši, kuri pilsētu pārdēvēja par Rēveli. 13. gadsimta beigās Rēvele pievienojās Hanzas savienībai. 14. gadsimta vidū, iekšējo politisko grūtību dēļ, Dānijas karalis kopā ar Rēveli pārdeva savus īpašumus Ziemeļigaunijā Vācu ordenim. Livonijas kara laikā 1561. gadā Rēvele nokļuva zviedru kontrolē un kļuva par Zviedru Igaunijas jeb Igaunijas hercogistes administratīvo centru. Ziemeļu kara laikā 1710. gadā Zviedru Igaunija kopā ar Rēveli tika iekļauta cariskajā Krievijā. 1918. gadā Rēvelē tika pasludināta Igaunijas neatkarība, bet gadu vēlāk pilsēta ieguva tagadējo nosaukumu - Tallina. Pēc Otrā pasaules kara Igaunija kļuva par PSRS daļu. Atgūt savu neatkarību Igaunijai bija iespējams tikai 1991. gada augustā.
Šodien Tallina ir moderna Eiropas galvaspilsēta ar lielu potenciālu un populārs tūrisma galamērķis. Tallinas vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Ekskursija kājām pa Tallinas vecpilsētu. Vecpilsētu nosacīti var sadalīt Lejaspilsētā un Augšpilsētā. Augšpilsētā, kas atrodas Tompea kalnā, sākotnēji dzīvoja turīgie iedzīvotāji, savukārt Lejaspilsētā dzīvoja tirgotāji, amatnieki un citi mazāk pārtikuši iedzīvotāju slāņi. Augšpilsētu no Lejaspilsētas atdalīja cietokšņa mūris, kura lielākā daļa ir lieliski saglabājusies līdz mūsdienām.
Ekskursijā pa vecpilsētas interesantākajām un skaistākajām vietām uzzināsiet par pilsētas dibināšanu un svarīgiem notikumiem, kas noteica Tallinas likteni. Dzirdēsiet stāstus par Tallinas iedzīvotājiem dažādos gadsimtos, aplūkosiet senos torņus, pilsētas mūri, baznīcu smailes, Veco Tomasu rātsnama smailē, ielas ar nosaukumu "īsā kāja" un "garā kāja", tirgotāju namus, ģildes un iedvesmosieties no viduslaiku arhitektūras.
Pastaiga sāksies Lejaspilsētas centrā - Rātslaukumā, ko ieskauj izsmalcināti tirgotāju nami. Iepazīsimies ar Tallinas rātsnamu - vienīgo Ziemeļeiropā saglabājušos rātsnamu gotiskā stilā. Ēkas vēsture aizsākās 13. gadsimtā, bet savu pašreizējo izskatu tas ieguva 1404. gadā. Viens no Tallinas simboliem - vējrādītājs Vecais Tomass, kopš 1530. gada rotā rātsnama smaili. Apskatīsim rātsnama aptiekas ēku, vienu no vecākajām aptiekām Eiropā, kas darbojas kopš 15. gadsimta sākuma. Izstaigāsim Pikk ielu, kādreizējo pilsētas galveno artēriju. Apskatīsim gotikas stila 1410. gadā celto Lielās ģildes ēku, Melngalvju brālības namu - sabiedrisko ēku, kas 16. gadsimtā pārbūvēta renesanses stilā no senākas ēkas. Apbrīnosim vecpilsētas arhitektūras dominanti - Sv. Olafa baznīcu, kas celta gotiskā stilā 13. gadsimtā un nosaukta Norvēģijas karaļa Ūlafa II vārdā. 15. - 16. gadsimtu mijā galvenā torņa augstums ar smaili sasniedza 159 metrus, kas padarīja Sv. Olafa baznīcu par vienu no augstākajām celtnēm pasaulē. Apskatīsim 14. gadsimtā gotiskā stilā celto Svētā Gara baznīcu, kas savu sākotnējo izskatu saglabājusi līdz mūsdienām, un 1845. gadā neoklasicisma stilā celto Sv. Pētera un Pāvila katoļu katedrāli. Apbrīnosim gotisko Tallinas Nikolaja baznīcu, kura celta 13. gadsimtā, pārbūvēta 15. gadsimta sākumā. Tās lieliskais baroka tornis ir redzams no jebkuras Tompea kalna vietas. Apskatīsim Igaunijas vecākā katoļu klostera - 13. gadsimtā dibinātā dominikāņu Sv. Katrīnas klostera, drupas, kā arī Katrīnas šķērsielu un Amatnieku pagalmu.
Izpētījuši Lejaspilsētu, šķērsosim robežu un pāriesim uz Augšpilsētu, kur dzīvoja bruņinieki, muižnieki un garīdznieki. Redzēsim īstu bruņinieku pili, turīgu muižnieku savrupmājas un uzzināsiet par viņu dzīvi. Apmeklēsim vienu no senākajiem Tallinas laukumiem - Kiriku laukumu, kur atrodas 1848. gadā neorenesanses stilā celtais Igaunijas bruņniecības nams. Apskatīsim celto 13. gadsimtā balta akmens luterāņu Doma baznīcu (jeb Jaunavas Marijas katedrāli) un pareizticīgo Aleksandra Ņevska katedrāli. Katedrāle tikusi celta no 1894. līdz 1900. gadam, pieminot Krievijas imperatora Aleksandra III brīnumaino izglābšanos vilciena avārijā 1888. gada 17. oktobrī. Pabūsim pie senās Tompea pils mūriem, ko 1219. gadā dibināja Dānijas karalis Valdemārs II. 13. un 14. gadsimtā akmens cietoksnis kalpoja par galveno dāņu atbalsta bāzi pie Baltijas jūras. Šodien Garā Hermaņa tornī katru dienu tiek pacelts Igaunijas valsts karogs. Bet Igaunijas Republikas parlaments strādā bijušajā gubernatora pilī. No Augšpilsētas skatu laukumiem varēsiet apbrīnot lielisko Tallinas vecpilsētu, redzēsiet Tallinas līča un ostas daļu un uzņemsiet neaizmirstamas fotogrāfijas.
Pēc tam nokāpsim līdz Dānijas karaļa dārzam - vienai no romantiskākajām vietām Tallinā. Saskaņā ar leģendu Dānijas karaļa dārzs Tompea pakalna nogāzē ir Dānijas valsts karoga rašanās vieta. Un par šo leģendu vēsta arī skulptūra.
Ceļš atpakaļ uz Lejaspilsētu vedīs pa "īsās kājas" ielu.

Brīvais laiks

Pēc tam izbraucam uz Rīgu

Ceļš pa Igauniju un Latviju

Pa ceļam kafijas pauze

Vakarā atgriežamies Rīgā

 

Ceļojuma cenā iekļauts:
* viena vieta tūrisma klases autobusā
* kruīza ceļojums Tallina-Stokholma-Tallina uz kuģa Baltic Queen
* viena vieta 4-vietīgā kajītē B klases kajīte (bez loga)
* 2 brokastis Zviedru galda restorānā Grande Buffet
* izklaidējoša programma uz kuģa
* ceļojuma nodeva
* grupas vadītāja - gida pakalpojumi
 

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
* ceļojuma apdrošināšana
* ēdināšana

* Pērnavas apskates ekskursija ar vietējo gidu - 3.00 EUR personai

* "Stokholmas Tallink/Silja Line apskates ekskursija" ar vietējo gidu (2 stundas ar autobusu un 1 stunda vecpilsēta) - 35.00 EUR personai

* ekskursija ar vietējo gidu pa Tallinas vecpilsētu - 7.00 EUR personai

 

Svarīgi! Līdzi jābūt pasei vai ID kartei!

Valūtas kurss 1 EUR = ~ 11.8 SEK